Saturday, June 26, 2010

Reteta de bulion

Ingrediente:

rosii(20 kg),sare dupa gust, 500 g zahar,telina

Rosiile bine spalate se taie bucati mari, se inlatura cotoarele si partile vatamate si se dau prin masina de rosii. Ce ramane se mai da o data prin masina.
Puneti bulionul la fiert, amestecand cand clocoteste, cu o lingura de lemn. Adaugati zahar si sare dupa gust (cine doreste un gust deosebit poate adauga si pikant fix) si fierbeti in bulion un manunchi de frunze de telina pentru aroma, apoi le indepartati. Fierbeti la foc mic cam 1 ora sau mai mult, daca vreti sa fie mai gros.

Puneti sticlele intr-o cratita sau tava mai adanca, turnati apa si puneti-o pe aragaz, la foc mic. Cand se infierbanta sticlele, turnati in ele bulionul clocotit, cu palnia si polonicul. Umpleti cat mai bine sticlele, apoi puneti capacele si strangeti-le foarte bine luand fiecare sticla cu un prosop de bucatarie mai gros. Duceti sticlele cu tot cu tava in care stau in locul unde le puneti la sterilizat. Scoateti-le din tava si asezati-le bine acoperite, unde le lasati pana a doua zi. Procedati la fel cu toate sticlele, pana se termina, avand grija sa astupati de fiecare data ca sa nu se raceasca.

Dupa ce se racesc, puneti-le in camara.