Monday, June 21, 2010

Gogosari traditionali in otet

Image and video hosting by TinyPic
Ingrediente:

3 kg gogosari
400 ml otet
1,2 l apa
2 linguri de sare (nu cu varf)
2 linguri miere de albine
4 linguri ulei
boabe de piper, enibahar, mustar, foi de dafin
300 g radacini de hrean

Mod de preparare:

Cureti gogosarii si ii tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cuolarea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi baitul sa clocoteasca). Scoti gogosarii pe rand intr-un lighean. Umplii cu gogosari borcanele pregatite. Strecori printre gogosari radacini de hrean peste care torni baitzul dat in clocot. Sub borcan, asezi un cutit de inox. Lasi o jumatate de ora, apoi legi cu celofan sau capsezi. Pastrezi in camara.